groeten uit groningen
Groeten uit Groningen
Op de website en social media van Groeten uit Groningen komt alles samen wat stichting Noordgedacht tot nu toe heeft gedaan. Filmpjes over natuur, erfgoed en cultuur en persoonlijke portretten. Dit is in de loop van de tijd aangevuld met een enorme schat aan prachtig foto- en filmmateriaal gemaakt door Groningers en bezoekers. Hierbij komt de stad in beeld maar meer nog het platteland en alles wat daar te zien en te doen is. De Facebookpagina heeft ruim achtduizend volgers en kent een grote betrokkenheid. Meerdere keren gaan filmpjes viral.
2018-heden
www.groetenuitgroningen.nl
Ik bin benijd
Ik bin benijd!
In 'Ik bin benijd!' gaat een panel van Friezen op zoek naar kunst en cultuur in Friesland. Waar ze heen gaan is ook voor henzelf iedere keer weer een verrassing! Twee seizoenen lang uitgezonden bij Omrop Fryslân, het tweede seizoen in samenwerking met Stichting Noordgedacht. 2017
Bekijk hier een aflevering
Alle doagen fit
Alle doagen fit
Ale doagen fit is een serie voor RTV Noord over bewegen. Een panel van Groningers probeert ieder weekend nieuwe sporten en andere manieren van bewegen uit om te laten zien dat bewegen leuk is en voor iedereen toegankelijk. Gesubsidieerd door HANNN en provincie Groningen. 2017
Bekijk hier een aflevering
echte groningers
Echte Groningers
Het eerste social media project van de stichting. Op de Facebook pagina Echte Groningers worden bijzondere Groningers geportretteerd. Echte Groningers steken boven het maaiveld uit op het gebied van creativiteit, duurzaamheid, zorgzaamheid, innovatie, nieuwe initiatieven en ambachtelijkheid. Ze zijn stoer en eigentijds, maar vooral authentiek en eigenzinnig. De verhalen en filmpjes zijn populair én vernieuwend. 2016-2018
www.facebook.com/echtegroningers
Eem Kieken
Eem kieken
In ‘Eem kieken’ gaat een panel van Groningers op zoek naar cultuur in de provincie Groningen. Iedere aflevering wordt een ander museum, kerkje, route of bezienswaardigheid bezocht. Dit populaire programma loopt maar liefst drie seizoenen lang. De panelleden zoals de Groningse Harma, Wim en Alie en Stoffer brengen cultuur dichtbij het kijkerspubliek. 2015-2016 Bekijk hier een aflevering
Goud Bezig
Goud bezig!
Langlopende serie voor RTV Noord over vrijwilligers. In korte portretjes wordt steeds een vrijwilliger centraal gesteld; van molenaar tot maatje, van maaltijdbezorger bij Tafeltje Dekje tot medewerker bij de Natuurwerkdag.
RTV Noord 2013/2014
Bekijk hier alle afleveringen
De 5 kussen
De vijf kussen
Documentaire over de Fries-Groningse beeldhouwer Natasja Bennink die wordt gevolgd bij het maakproces van vijf bronzen beelden van kussende stellen voor het centrum van Appingedam. Draaide in Appingedam, Groningen, op Podium TV en diverse festivals.
Bekijk hier de compilatie
De zoons van Ede Staal
Ede Staal, Credo - zien bestoan
De documentaire 'Ede Staal, Credo - zien bestoan' is gemaakt naar aanleiding van
de 25ste sterfdag van Ede. Wat maakt dat hij nog steeds zo bekend en geliefd is? Met Jan Mulder, Lenie 't Hart en Ede's jongste zoons.
RTV Noord 2011
Bekijk hier de documentaire
Archiefbeeld van het Hoogeland
Videoclips Ede Staal
De liedjes van Ede Staal worden op You Tube veel bekeken en komen ieder jaar terug in 'Alle Vieftig Goud' van RTV Noord.
Bij zes van zijn mooiste liedjes zijn videoclips gemaakt met bijzondere archiefbeelden van Ede Staal zelf en het Hoogeland.
Bekijk hier de clips
't Kon minder: Gezina
't Kon minder
In onze provincie leven veel mensen van een minimuminkomen. In de serie ''t Kon minder' geven Groningers allerlei handige tips over leven met weinig geld.
Met Alina Kiers en Frank den Hollander.
RTV Noord 2010
Bekijk hier de hele serie
De hand van de maker
De hand van de maker
In 'De hand van de maker' portretten van achtien kunstenaars. Hoe gaat de 'maker' te werk, waar doet hij of zij inspiratie op. Aan het einde van de serie kunnen kijkers meedoen aan 'De dag van de maker', een dag vol workshops van de kunstenaars.
RTV Noord, 2008
Bekijk hier de hele serie
Verborgen Verhalen
Verborgen Verhalen 2
In deze serie komen vooral de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw aan bod. Het begin van het wadlopen, Oost-Europese kinderen die hier vakantie komen vieren, de trolleybus, de komst van de eerste Molukkers en de demping van kanalen.
RTV Noord 2011
Bekijk hier de hele serie
www.verborgenverhalen.nl
Verborgen Verhalen lesmateriaal
Bij de eerste serie van 'Verborgen Verhalen' is lesmateriaal gemaakt. Er zijn inhoudelijke verwerkingslessen gemaakt en creatieve lessen. De Groningse taal komt ook aan bod. Een leuke manier om in het recente verleden van Groningen te duiken.
Ga hier naar de website
Verborgen Verhalen
Verborgen Verhalen 1
Het eerste project van de stichting is een serie van twaalf afleveringen over de recente geschiedenis van Groningen naverteld door 'echte Groningers'. De onderwerpen komen uit het dagelijks leven: de sport, de huishouding, werken met paarden, strijd in de kerk of het leven op een schip.
RTV Noord, 2008 (Nog niet online)